Vrišni

O spoznanjih življenja, duhovni rasti, religijah sveta, šamanstvu in ostalih verovanjih...

Re: Vrišni

OdgovorNapisal/-a mandan » 29 jul 2010, 13:43

haribol je napisal/-a:Tale Jogananda bi naj deloval tudi v Sloveniji. Če se prav spomnim ima celo bajto nekje na Pohorju. Na Studencih pred krožnim prometom predenen se gre preko zahodne obvoznice pa imajo nekakšen center.

Yogananda je umrl mislim da leta 1954 al nekaj tazga. Je pa seveda zapustil veliko šol po celem svetu, največ v Ameriki, bil je nekaj tazga kot Vivekanda, čeprav nisem bral njegovega življenepisa. njegov IQ oziroma vedenje je daleč presegalo vse dotedanje znanstvenike, zasledil pa sem podatek da je naredil ogromen vtis na našega rojaka N.Teslo na enem izmed predavanj v washingtonu. V bistvu sta tako Vivekanda kot Yogananda nosilca po zahodnem svetu v 19.st. znanje ved in joge.
Yogananda se je srečal celo z takrat zelo znano bavarko, ki od svojega mislim da 15 leta ni poizkusila nobene hrane niti pijače (vsak petek je imela napad kristusovega križanja (pojavile so se ji rane in kri)in on je prisostvoval zraven nje ob enem takem napadu), kljub temu da je delala vsa kmečka dela.
Zelo me je fasciniral njegov zapis o življenju med in po smrti (podal ga je njegov umrli učitelj Stri Jukteswar), oziroma picajzlastem opisu kroženja t.i. duše iz enega na drugi energetski nivo, ter pasti ki se skrivajo vmes.

Ko sem zadevo ene parkrat prebral se mi je stvar zazdela smiselna celo logična z pozitivnega vidika.

V zgodovini stare ere zasledimo velikokrat podatek, da so ljudje živeli dlje kot danes, nekateri celo par tisočlet. Seveda je iz današnjega stališča to nesprejemljivo, vendar sam osebno temu podatku verjamem oz. se mi zdi zadeva čisto možna. Glede na to, da ječlovek duhovno bitje z materialno sestavo, materialna sestava pa ni nič druzga kot gosta koncentracija energije, je stvar samo v tem kako to energijo ohranimo.

Določeni jogiji so skozi tisočletja spoznali in ohranjali to vedenje. To da himalaja skriva marsikaj (in rusija), sploh ne dvomim, vprašam pa se zakaj ne posežejo v to svetovno kolobocijo, oziroma uničevanja flore in favne, živali, rastlinja.... ki jih povzroča trapast kapitalistični sistem in njegovi glavni protagonisti.
Uporabniški avatar
mandan
Prostozidar
Prostozidar

Kraj: nm

OdgovorNapisal/-a mandan » 29 jul 2010, 14:15

Vidim haribol da imaš kopijo Prerokbe iz ved, ki je res ena super zakladnica znanja, toda opomnil bi te, da je dobro da dobiš dovoljenje avtorja zaradi zaščite avtorskih pravic (upam da ga že imaš).

Ko sem že napisal nov post, bom dodal še eno primerjavo od anastazije in indijskimi jogiji. Njen prastari oče umre v starosti okoli dvestodvajset let (tako zapiše V.M.), vendar na Megreja deluje kot kakšen osemdesetletnik.
Njeno stališče je tudi, da imajo stara drevesa (posebno čisla cedro)ki živijo več kot tristo let ali celo tisočletja v sebi izjemno energetsko moč, ki jo črpajo iz etra, kar se ujema z izsledki Tesle in Murayem. Če opazujemi iglavce, vidimo kako njihove veje prav iščejo pot v nebo, kot človek ki dviga roke proti nebu, kot imamo celo nakamnu pri strunjanu če se ne motim. Zbodel me je podatek o cedri in njeni moči. V knjigi Kelti nemškega avtorja sem zasledil opis rimskega pisca, da so kelti imeli navado odrezati glavo svojemu sovražniku, in jo namočiti v cedrovo olje. Salomonov tempelj je bil iz cedrovine, v katerem si je nabiral modrost in moč, ravno tako so vsi templji v potali... Ep o gilgamešu tudi opisuje mogočno cedro...

Kaj pa pravijo indijske vede, nisem nikjer zasledil tega podatka.

Skratka tako indijski jogiji kot A. navajajo, da je vse zapisano v etru ki nas obdaja, in ljudje lahko to vidimo in preberemo, obstajajo pa tudi pasti.
Uporabniški avatar
mandan
Prostozidar
Prostozidar

OdgovorNapisal/-a haribol » 29 jul 2010, 16:19

Dovoljenja od avtorja nimam. Lahko me gre tožit. Sicer pa je izdal novo dopoljeno knjigo, v kateri opisuje tudi prihajajoče dogodke (po letu 2012). Kjigo sem kupil in jo lastnoročno poskeniral, ker se mi je zaradi informacij zdela vredna truda. Če se bo bunil, mi to lahko tudi pove in ko mi bo vrnil kupnino za knjigo, bom knjigo odstranil, če bo takšna njegova želja.

Vem, da pri nas deluje društvo joga v vsakdanjem življenju. Na sliki njihovega plakata je nek velik jogi. Iz tvojega opisa sem sklepal, da gre za Joganando. Morda je bil na sliki kdo drug, ker si imena nisem zapisal. Za bajto na Pohorju nisem siguren, center na Studencih pa sem videl na lastne oči.
Zelo me je fasciniral njegov zapis o življenju med in po smrti (podal ga je njegov umrli učitelj Stri Jukteswar), oziroma picajzlastem opisu kroženja t.i. duše iz enega na drugi energetski nivo, ter pasti ki se skrivajo vmes.

Je ta opis v slovenščini? Kje se ga da dobit?
pojte
HARE KRIŠNA  HARE KRIŠNA    KRIŠNA KRIŠNA  HARE HARE  
HARE RAMA  HARE RAMA   RAMA RAMA  HARE HARE

in bodite srečni
Uporabniški avatar
haribol
Bog!
Bog!

Kraj: http://prepovedano.org

OdgovorNapisal/-a mandan » 30 jul 2010, 08:02

Knjigo sem kupil, če bom mel čas, poskeniram ta del in ga dam na forum.

Kar se tiče društev Joga, ki delujejo v sloveniji ali pa celem svetu, opažam, ne bo kar res tako, da delujejo neodvisno ena od druge. Vsaka ima svojega t.i. duhovnega voditelja in se ne vpleta v druga društva. Zadeva zgleda malo hecna al celo nerazumljiva, toda opazil sem da tudi v Indiji ravno tako ustanavljajo različne šole joge (beri VED), ki v celoti ne delujejo skupno, temveč so si kot neka vrsta konkurenca v vedenju.
Uporabniški avatar
mandan
Prostozidar
Prostozidar

OdgovorNapisal/-a veliki M » 30 jul 2010, 18:13

Ej haribol, zlo zanimiva stran je tole :)
Uporabniški avatar
veliki M
Izvedenec
Izvedenec

OdgovorNapisal/-a haribol » 31 jul 2010, 15:47

hvala veliki M

To je šele začetek. Mam en kup zanimivih stvari gor za dat.
---------------------------------------------

Mandan v vedski tradiciji je vedno takole. Je duhovni učitelj, ki ima učence. So štiri izvirna duhovna nasledstva (sampradaje), ki prenašajo duhovno znanje iz roda v rod.

Včasih se zgodi, da kateri muhast učenec ubere svojo pot, ker je nekoliko duhovno napredoval in misli, da vse ve. Toda nejgovo duhovno učenje se je v resnici šele začelo. Takemu pravijo, da ima pamet v spodnji glavi. Potem misli, da je bolj pameten od svojega duhovnega učitelja in se sam razglasi za duhovnega učitelja ter začne sprejemati učence. To je v današnji dobi (kali juga) pogost pojav. Zato toliko raznoraznih učiteljev jog in podobnega. Toda takšni "duhovni učitelji" navadno naredijo več škode, kot koristi.

Potem se te šole vedno prepirajo med seboj kdo ima bolj prav. Moramo biti dobro podkovani, da smo sploh sposobni ločiti verodostojna duhovna nasledstva od stranpoti in ponaredkov.

Precej tega se da naučiti iz Šila Prabhupadovih knjig. Toda jaz vam svetujem previdnost in dobro mero kritičnosti, ter zdrave pameti tudi pri čitanju njegovih knjig, da o drugih knjigah sploh ne govorim.

Indijci so mojstri prevare in zapeljevanja. Neuko osebo zlahka zavedejo z filozofijo in jo lahko zelo dolgo držijo na kratko. Tudi pri zahodnih religijah ni kaj dosti drugače, tudi pri nasodobnejši ne, ki ji pravimo znanost. Tudi v znanstvenih krogih je vse polno lopovov in nedoslednežev, zato se vsakih nekaj let spremeni kakšna "znanstvena" teorija.

Kopij knjige se že veselim. Kdaj boš knjigo skeniral?
pojte

in bodite srečni
Uporabniški avatar
haribol
Bog!
Bog!

OdgovorNapisal/-a mandan » 03 avg 2010, 15:37

[url][url=http://www.shrani.si/?1p/Qw/1VpvJu6Q/k.jpg]Slika[/url][/url]
Uporabniški avatar
mandan
Prostozidar
Prostozidar

OdgovorNapisal/-a mandan » 03 avg 2010, 15:39

Zadnjič spremenil mandan, dne 03 avg 2010, 15:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mandan
Prostozidar
Prostozidar

OdgovorNapisal/-a mandan » 03 avg 2010, 15:42

Zadnjič spremenil mandan, dne 03 avg 2010, 15:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mandan
Prostozidar
Prostozidar

OdgovorNapisal/-a mandan » 03 avg 2010, 15:44

Zadnjič spremenil mandan, dne 03 avg 2010, 15:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mandan
Prostozidar
Prostozidar

OdgovorNapisal/-a mandan » 03 avg 2010, 15:45

Zadnjič spremenil mandan, dne 03 avg 2010, 15:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mandan
Prostozidar
Prostozidar

OdgovorNapisal/-a mandan » 03 avg 2010, 15:48

Zadnjič spremenil mandan, dne 03 avg 2010, 15:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mandan
Prostozidar
Prostozidar

OdgovorNapisal/-a mandan » 03 avg 2010, 15:48

http://www.shrani.si/f/u/12f/PI9HHa8/o.jpg

http://www.shrani.si/f/2A/Xt/2RXgRHIT/t.jpg

http://www.shrani.si/f/2d/YO/3cYum7Eg/r.jpg

Uh, mal sem se zaštrikal s tem limanjem slik.

knjiga je enkratna za branje, sploh je ne moreš odložit, in ko bereš se ti zdi kot da ti doživljaš.
Uporabniški avatar
mandan
Prostozidar
Prostozidar

OdgovorNapisal/-a haribol » 05 avg 2010, 17:52

Sem prečital. Zanimiv opis, ki se sklada z mojim poznavanjem zadeve. Lepo je opisan proces prečiščevanja in postopnega dvigovanja do Brahmadžotija oz. do stopnje, ki jo Šrila Prabhupada opisuje kot neosebna osvoboditev (enost z absolutom). Čeprav je iz opisa razvidno, da je Šri Yukteswara doživel neosebno samorealizacijo (vstajenje oz. vstajenje v duhu), je knjigo dobro prečitati, ker podaja zaupne informacije o naravi materijalnega sveta in naravi duha. Lepo je opisana vpetost duše v materialna telesa.
pojte

in bodite srečni
Uporabniški avatar
haribol
Bog!
Bog!

Prejšnja

Vrni se na Duhovnost in religije

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Kdo je prisoten

Po strani brska 1 uporabnik :: 0 registriranih, 0 skrit in 1 gostov (Podatki temeljijo na uporabnikih, dejavnih v zadnjih 5 minutah)
Rekordno število uporabnikov na strani je 31 z dne 11 jul 2010, 15:46

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Current time

Danes je 09 sep 2010, 22:03