haribol je napisal/-a:Tale Jogananda bi naj deloval tudi v Sloveniji. Če se prav spomnim ima celo bajto nekje na Pohorju. Na Studencih pred krožnim prometom predenen se gre preko zahodne obvoznice pa imajo nekakšen center.
Yogananda je umrl mislim da leta 1954 al nekaj tazga. Je pa seveda zapustil veliko šol po celem svetu, največ v Ameriki, bil je nekaj tazga kot Vivekanda, čeprav nisem bral njegovega življenepisa. njegov IQ oziroma vedenje je daleč presegalo vse dotedanje znanstvenike, zasledil pa sem podatek da je naredil ogromen vtis na našega rojaka N.Teslo na enem izmed predavanj v washingtonu. V bistvu sta tako Vivekanda kot Yogananda nosilca po zahodnem svetu v 19.st. znanje ved in joge.
Yogananda se je srečal celo z takrat zelo znano bavarko, ki od svojega mislim da 15 leta ni poizkusila nobene hrane niti pijače (vsak petek je imela napad kristusovega križanja (pojavile so se ji rane in kri)in on je prisostvoval zraven nje ob enem takem napadu), kljub temu da je delala vsa kmečka dela.
Zelo me je fasciniral njegov zapis o življenju med in po smrti (podal ga je njegov umrli učitelj Stri Jukteswar), oziroma picajzlastem opisu kroženja t.i. duše iz enega na drugi energetski nivo, ter pasti ki se skrivajo vmes.
Ko sem zadevo ene parkrat prebral se mi je stvar zazdela smiselna celo logična z pozitivnega vidika.
V zgodovini stare ere zasledimo velikokrat podatek, da so ljudje živeli dlje kot danes, nekateri celo par tisočlet. Seveda je iz današnjega stališča to nesprejemljivo, vendar sam osebno temu podatku verjamem oz. se mi zdi zadeva čisto možna. Glede na to, da ječlovek duhovno bitje z materialno sestavo, materialna sestava pa ni nič druzga kot gosta koncentracija energije, je stvar samo v tem kako to energijo ohranimo.
Določeni jogiji so skozi tisočletja spoznali in ohranjali to vedenje. To da himalaja skriva marsikaj (in rusija), sploh ne dvomim, vprašam pa se zakaj ne posežejo v to svetovno kolobocijo, oziroma uničevanja flore in favne, živali, rastlinja.... ki jih povzroča trapast kapitalistični sistem in njegovi glavni protagonisti.

[/url][/url]